mandag 3. januar 2011

Laks på purreseng med rømmesaus


Jeg begynner det nye året med laks det er sundt og godt - dessuten er dette en ganske rask og grei rett "nesten" alt i en form. Tilbehør kan du velge selv, det meste passer til denne retten, pasta, villris, eller poteter - jeg serverte salat som tilbehør i dag

DU TRENGER TIL FIRE PERSONER:

ca. 500 gr. laksefilet uten skinn og bein
1 stor purre
ca. 3 dl. creme fraiche, rømme eller fløte, bruk det som du synes passer best, 
eller en blanding
1 dl. chilisaus
revet skall av en citron
Noen skiver hvit ost
 

 Bland sammen creme fraiche, chilisaus og raspet citronskall. Skjær purre i ringer og legg de i bunnen på en ildfast form og legg laksen oppå, krydre med salt og pepper.  Tøm over chili/creme fraicesausen og sett formen i stkeovnen ved 180 grader i ca. 20 min.Legg noen osteskiver over laksen og sett den inn i ovnen igjen ca. 10 min. til osten er smeltet.
 

3 kommentarer:

  1. Veldig god den her, tusen takk :))

    SvarSlett
  2. Hei, er det sweet chilisaus du har brukt?

    SvarSlett
  3. Begge deler funker, men den søte er best

    SvarSlett