fredag 11. mars 2011

Sjokolademousse


Sjokolademousse er helgens dessert hos oss, rund i smaken med mørk god sjokolade, nydelig konsistens som en mousse skal ha, med litt frukt og-/eller pisket krem er dette en fulltreffer.
Litt jobb er det med  å lage mousse, men har du gjort det noen gang går det raskt. Det har litt med øvelse å gjøre som med alt annet, første gang jeg laget sjokolademousse syntes jeg det var mye rot, men nå etter et par ganger går det fort og uten at kjøkkenet er dekket med sjokolade. Det er geit å ta frem alle ingredienser før du begynner og det er svært viktig å ha gullende ren visp og vispebolle når du pisker eggehvite hvis den skal bli stiv, og det må den være.


DU TRENGER TIL 6 PORSJONER:

4 egg
250 gr. mørk sjokolade (70 %)
2 1/2 dl. kremfløte
100 gr. melis
3 ss. appelsinlikør, cointreau eller presset appelsinsaft  (kan sløyfes)
2 ss. sterk kald kaffe


  Smelt sjokoladen over vannbad på svak varme, unngå at det kommer vann opp i sjokoladen, rør lett underveis slik at all sjokolade smelter til en myk krem.
Pisk kremfløten til krem, ikke for fast, la den være litt myk i konsistensen.
Stivpisk eggehvitene med melisen, tilsett melisen litt etter litt mens du pisker.
Bland sammen eggeplommer, kaffe og evnt. likør/appelsinsaft.
Bland forsiktig eggeplommer og sjokolade, vend inn den piskede kremen, rør godt - og til slutt, vend inn forsiktig de stivpiskede eggehvitene, her er det fint å bruke en slikkepott.
Fordel mousseen i porsjonsglass eller en form/skål og sett den kaldt i noen timer før du evnt. pynter deserten før servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar