mandag 22. august 2011

Kokoskake i langpanne


Det er alltid greit å ha noe litt ekstra til kaffen, og er du glad i kokos er dette her en virkelig godbit. Dette er også en lettlaget kake og det som ikke spises opp med en gang kan godt puttes i frysen til senere bruk.

DU TRENGER TIL EN LITEN LANGPANNE:
5 egg
3 1/2 dl sukker
200 gr. smør
1 revet eple uten skall
saft og skall av 1 citron (bare det gule på skallet)
2 dl hvetemel
1 1/2 ts. bakepulver
200 gr. kokosmasse

Smelt smøret i en liten kjele og la det avkjøle, egg og sukker piskes til eggedosis. Rør forsiktig det avkjølte smøret inn i eggedosisen. Riv eplet og bland det sammen med citronskall og saft, bland dette vekselvis inn i eggedosisen sammen med mel, bakepulver og kokosmasse som også er blandet sammen.
Hell deigen i en liten bakepapirkledd langpanne, ca. 35 x 25 cm  og stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 180 gr. i ca. 35 - 40 min.
Kaken avkjøles i formen og skjæres i ruter eller snipper når den er avkjølt. Strø litt melis over når kaken er kald.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar