lørdag 10. mars 2012

Havreflarn


Havreflarn er ikke bare innmari godt, men også kjekt å ha som tilbehør til desserter eller is. Havreflarn er rask å bake og inngår ofte i julebaksten. 

DU TRENGER: 

100 gr smør
100 gr havregryn
1 egg
1 1/2 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ss hvetemel


Smelt smøret og tøm det over havregrynene og la det stå en liten stund. Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis, tilsett havregrynblandingen og melet sammen med bakepulver.
Sett deigen i små klatter på smurt eller bakepapirkledd stekeplate, la det være ganske stor plass mellom kakene da de skal flyter utover.
Stek kakene gyldne ved ca. 225 grader, bare noen få minutter, pass godt på, det går ganske fort.
Kakene avkjøles på platen og "lirkes"av med en tynn stekespade når de er kalde. Oppevares tørt i boks eller glass.

 

Så er det bare å kose seg med en kopp kaffe og en havreflarn eller to. Vil du gjøre kakene ekstra lekre, kan du smelte sjokolade over vannbad og dyppe halve kaken i sjokolade. Husk å legge litt papir mellom kakene når de skal oppbevares hvis du dypper kakene i sjokolade, og pass på at sjokoladen er skikkelig tørr.

                                                                 

2 kommentarer:

  1. Havreflarn er kjempe godt! Har aldri prøvd å lage det selv, men det tror jeg at jeg skal gjøre noe med :)

    SvarSlett
  2. Det gjør du, som du ser er det enkelt, bare beregn nok plass mellom kakene når du setter de på platen. Lykke til

    SvarSlett