mandag 16. april 2012

Fiskekaker med ovnsbakte grønnsaker og chilidressing


Dette er en vanlig god hverdagsmiddag og siden det er flest hverdager kan man av og til gjøre litt mere ut av hverdagsmaten, det skal egentlig ikke så mye til for at det blir en helt annen rett.
Av og til står det fiskekaker på menyen hos oss og det gjør det nok hos mange andre familier også.
Jeg har bakt poteter og grønnsaker i ovn som gjør grønnsakene saftige og kjempegode, og sammen med chilidressing ble det en artig og god kombinasjon.

       DU TRENGER:

 2 - 3 fiskekaker pr. person
En klatt smør


TIL GRØNNSAKSFORMEN:

2 - 3 gulrøtter
1 persillerot
2 store poteter
1 fennikel
1 rødløk
Olje
Litt salt
Provencekrydder
                                                                    

 TIL CHILIDRESSING TRENGER DU:

1 1/2 ss presset limesaft
1 1/2 ss fish sauce
1/2 rød chili
Litt finhakket hvitløk
1 stor ts. honning

Skrell poteter og grønnsaker og del i båter og biter/skiver som legges i en ildfast form, ringle over en god olje, strø på litt salt og provence-krydder eller timian som også er godt. Bruk en skje og en gaffel og snu rundt på grønnsakene slik at olje og krydder blir godt fordelt. Stek ved 200 grader til grønnsakene er myke. Her kan du også bruke andre grønnsaker.
Lag dressingen ved å blande alle ingrediensene godt. Det blir en ganske "hot" dressing så vil du ha en dressing som er mildere, bruker du mindre chili.
Varm fiskekakene på stekepannen i litt smør og legg de på tallerkenen sammen med de varme grønnsakene og ringle litt dressing over fiskekakene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar