onsdag 23. mai 2012

Basilikumpesto


 Pesto er  en "dressing" som er anvendelig til utrolig mye, bruk en liten spiseskje i tomatsuppen og du får en suppe som blir mye rikere på smak, bruk den til pizza, til sandwich, til et smørbrød med spekeskinke og prøv pesto på bakt torsk før du setter den i stekeovnen for ikke å snakke om til pastaretter. Her kan det nevnes anvendelsesmuligheter i fleng, pesto er en høynare til mange retter og gjør de mere velsmakende.

TIL Å LAGEEN GOD PESTO TRENGER DU:

1 potte basilikum (eller tilsvarende fra urtekrukken din)
3 fedd hvitløk
2 ss pinjekjerner
Ca. 50 gram revet parmesan
Ca. 1 dl god olivenolje
Noen korn med salt og pepper

Ha alle ingrediensene og halvparten av oljen i en blender eller en hurtigmikser og kjør pestoen på høy hastighet mens du tilsetter resten av oljen litt av gangen til alt er malt til en tykk røre. Prøv deg litt frem med oljen, det kan hende det er nok med 1 dl, men det kan også være at du trenger litt mere for at pestoen skal få en passelig konsistens.
Lager jeg en stor porsjon pesto fryser jeg noen små porsjoner på størrelse som ca. 1 spiseskje som jeg da bruker i supper eller i gryter, de kan ikke ligge så lenge i fryseren, men 2-3 måneder kan de oppbevares.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar