torsdag 31. mai 2012

Burger med balsamicoløk



Burger er sommermat enten du steker den på grillen eller i stekapannen på komfyren. Lag noen ekstra burgere som du fryser ned før de stekes, så er det raskt og enkelt når endelig sola skinner og du skal grille. Som tilbehør til burgere kan du bruke det du liker best, men ofte er det kjekt å prøve noe nytt også

                  DU TRENGER TIL 4-6 BURGERE:                   

500 gr karbonadedeig
1 toppet ts potetmel
2 egg
1 dl vann
1 stor ss chilisaus
1/2 finhakket løk
Salt  -  pepper
Smør/olje til steking

Rør karbonadedeigen med salt, så tilsetter du eggene, potetmel, chilisaus og sper med vann. Løken tilsetter du tilslutt. Potetmelet kan du sløyfe, men jeg synes konsistensen blir bedre når jeg bruker litt potetmel. Rør godt og lag først en liten prøvekake slik at du kjenner om det er nok salt og pepper. Så lager du store litt flate burgere som stekes pent brune på stekepanne eller på grill.

 TILBEHØR:
 
Balsamicoløk
Salat
Tomat
Lettstekt squash skiver
Dressing
Sylteagurk
Kapers
Noen skiver løk

SLIK LAGER DU BALSAMICOLØK:
 
6 - 8 Sjalottløk
Litt olje
1 ss sukker
1 dl balsamicoeddik
1 dl vann eller rødvin
Salt - pepper
1 ss smør


Finhakk løken og la den surre seg blank i litt olje. Tøm over balsamico, vann/vin og sukker. La det koke til en tykk kompott, smak til med salt og pepper og rør inn smøret til slutt.
Bruk en ostehøvel og lag lange tynne skiver av squash som du steker på stekepannen eller grillen etter at du er ferdig med å steke burgerne, squashskivene skal kun stekes et øyeblikk på hver side slik at de blir myke.                                            

DRESSING:
 
Yoghurt eller kesam
Mild sennep
1 ss mangochutney

Rør sammen alle ingrediensene, smak om du trenger mere sennep eller chutney.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar