mandag 14. mai 2012

Burgerbrød


Mai er den måneden man virkelig begynner å nyte utelivet, og burger på grillen er en kjent og kjær meny for grillentusiaster. Det er veldig lettvint å ta en pakke burgerbrød fra hyllen i butikken, myke litt sammenpresset - har nok ligget der i plastposen sin en stund.
Gjør noe med det, bak burgerbrødene selv, du gjør det på en liten kveldsstund, det er ingen heksekunst og du får en helt annen smaksopplevelse av burgeren. Bruker du ikke alle på en gang, kan du putte noen i fryseren.

TIL 10 - 12 BURGERBRØD TRENGER DU:

                                        2 dl vann                                       
2 dl melk
25 gr gjær
2 ss god olivenolje
1 ts salt
1/2 ts sukker
3 dl grov rug
7 dl hvetemel


 I stedet for rug og hvetemel, kan du bruke grovbakstmel.
Varm vannet sammen med melken til det blir fingervarmt, pass på at det ikke blir for varmt, det er bedre at deigvæsken er for kald eller for varm. Løs opp gjæren i deigvæsken.
Tilsett olivenolje, sukker og salt, arbeid deigen mens du tilsetter melet, først det grove, så hvetemelet litt etter litt til en fast og smidig deig, juster med mere/mindre hvetemel. Dekk til deigen med plast og sett den på et lunt sted og la deigen heve til dobbelt størrelse.                                                                              

Ta deigen ned på bakebordet, bruk litt mel og kna den lett, lag en stor "bolle" som du kjevler ut til en leiv 2-3 cm tykk. Bruk et tefat eller et lokk til mal og skjær ut runde boller med et pizzahjul eller kniv, de skal være ca. 10 cm. i diameter. Bollene legges på et bakepapirkledd stekebrett til etterheving i ca. 20 minutter.


 Pensle med egg eller melk og strø med sesamfrø.
Stek hamburgerbrødene ved 225 grader i ca. 12 - 15 minutter                                                                                                      

      

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar