fredag 28. september 2012

Andebryst med sur/søtt tilbehør


Andebryst er enkelt å tilberede bare du passer steketiden slik at de ikke blir tørr og seig. Jeg steker filetene først pent brune på stekepannen, så settes de inn i stekeovnen på ganske lav temperatur. Bruk et steketermomerter så er det lettere å få rett temperatur på det ferdige produktet.
Som tilbehør kan du bruke nesten hva som helst, det meste passer til and, i dag hadde vi sur/søt eple/løk kompott, asparges, tomater og råstekte poteter.

Til 2 porsjoner trenger du:                     

2 andebryst
Salt - pepper

Løk/eple kompott:

1 rødløk
1 syrlig eple                          
Vel 1 dl portvin                                              
Salt pepper

Asparges:
Tomater
2 store poteter


Oppevar andebrystene i kjøleskapet slik at filetene er
kjøleskapskald når du begynner å tilberede.
Sett stekeovnen på 130 grader.
Bruk en skarp kniv og snitt opp fettsiden på filetene med ca. 1/2 cm mellomrom. Legg andefiletene med skinnsiden ned på varm stekepanne uten smør eller olje. Nå er det viktig at du ikke bruker for høy varme. La filetene steke til de er gyldne og fettsiden er helt sprø før de snus, og da kan du salte og pepre. Når filetene er pent brune på begge sider, legges de over i et lite ildfast fat og settes inn i stekeovnen. Sett i steketermometer og når det viser 58 grader er andebrystene ferdig sekt og skal hvile i hvertfall 10 minutter.

                                                                                      
Skrell løk og epler og del de i båter. Varm opp skyen/fettet som er i stekepannen til det er helt varmt,
(er det mye fett så tøm av en del). Legg i løk og eplebåter og tøm over portvin.
La det hele koke inn til en kompot og smak til med salt, pepper og litt mere portvin hvis det blir for tørt. Denne kompotten skal også fungere som saus.

Kok asparges i vann med litt salt og en anelse sukker, i 3-4 minutter.

Skrell potetene og kutt de opp i tynne skiver, legg de på et kjøkkenpapir slik at de gir slipp
på litt fukt før du steker de i varm stekepanne tilsatt smør/olje. Dryss over litt salt og pepper.
Skjær andefiletene i pene skiver på skrå og server med råstekte poteter, eple/løkkompott, asparges og noen småtomater.
                                                           
                                                                  

2 kommentarer:

  1. Takk for god inspirasjon da jeg planla hvordan jeg skulle få lagd dagens andebryst kjapt og enkelt. Endte med å steke dem ferdig på lav varme i panne, slang litt stjerneanis i kompotten (som jeg gjorde ganske tørr) og serverte med enkel feltsalat og balsamicokaramell med pinjekjerner (tror det er en god idé, må jobbes litt med).

    SvarSlett
  2. Hei!
    Høres helt supert ut dette Andreas. Så flink du er......
    Ha en god påske hilsen Synne

    SvarSlett