tirsdag 11. september 2012

Hjortekarbonader meg kremet sopp og rødkål


I sommer har vi feriert i Norge i to måneder, vi har bodd på forskjellige steder og matlagingen har blitt noe" enkel" innimellom, men her har vi vært på gårdsbutikk like utenfor Risør, og der fant vi masse godsaker blant annet karbonadedeig av hjort, så da ble det hjortekarbonader med kremet sopp til middag.

TIL 2-3 PERSONER TRENGER DU:

500 gr karbonade av hjort
1 -2  ts salt
Pepper
Litt timian
2 egg
Ca 1/2 dl vann

Rør karbonadedeigen med salt og pepper, tilsett eggene lett sammenpisket og spe med vannet.
Stek kakene i smør på middels varm stekepanne, stek til kakene er så vidt gjennomstekte og er pent brune. Det er lurt å steke en liten prøvekake, slik at du vet om karbonadene er passe salt.

KREMET SOPP:
 
Bruk den soppen du liker best eller en blanding av flere sorter.
Matfløte
Litt creme fraiche
Salt - pepper
3 - 4 knuste einebær

Stek soppen lett i litt smør i stekepannen, spe med matfløte til du har en tykk saus og la soppen koke i fløten sammen med knuste einebær noen minutter, smak til med creme fraiche, salt og pepper.
Siden vi var i feriemodus ble tilbehøret enkelt og greit gulrøtter, rødkål (fra pose denne gang), sukkererter og hakkede tomater tilsatt litt god olje, salt og pepper. Jeg synes det er veldig godt med tyttebær og rosenkål til alt av viltkjøtt, men det fant vi ikke i butikken danne dagen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar