torsdag 20. september 2012

Kule kyllingklubber med chips


I en travel hverdag har man av og til behov for å lage raske og enkle middager, men i stedet for å kjøpe en pakke eller pose ferdigmat, kan man fikse dette like raskt som  tiden det tar å tilberede "ferdigposen". Det eneste man må huske på når man skal lage denne retten her er å  putte kyllingklubbene i marinade kvelden før eller om morningen og la det hele ligge i kjøleskapet til de skal stekes.
Disse kyllingklubbene er ferdig på 30 minuttter og smaker kjempegodt,  "litt kissete", så hvis de skal spises med fingrene må noen servietter eller en tørkerull være innen rekkevidde.

TIL TO PERSONER TRENGER DU:

6 kyllingklubber

MARINADE:
 1/2 dl soyasaus
1/2 dl bbq-saus
2 - 3 ss honning
2 -3 fedd finhakket hvitløk
1 ss revet frisk ingefær


Alle ingrediensene til marinaden puttes i en plastpose, det er lurt å ha en plastpose utenpå den andre slik at det ikke går hull på posen og marinaden renner ut. Legg i kyllingklubbene og snu  og klem på posen slik at det kommer marinade på alle bitene.
Sett stekeovnen på 200 grader, dekk stekeformen med bakepapir og lag en "form" av al-folie til kyllingen, tøm kyllingklubber og marinade i al-formen og sett det hele i stekeovnen, stekes i ca. 30 minutter. Snu på klubbene underveis.
Jeg la litt potetchips (frafryseren) inn i ovnen på bakapapiret ved siden av kyllingen det siste kvarteret slik at de ble sprø og krispy.
Kyllingklubbene blir møre og får en nydelig smak på dnne måten, ha gjerne en salat, litt frukt eller tomat ved siden av kyllingen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar