mandag 17. september 2012

Salat med lune tomater, fersken og spekeskinke


Disse småtomatene blir som snop når de får ligge å godgjøre seg i stekeovnen sammen med god olje og litt krydder en stund. Sammen med litt grønt, litt frukt og spekeskinke utgjør dette en fantastisk fin kombinasjon.

                                  TIL TO PERSONER TRENGER DU:                                      

Klase med små tomater
Litt god olivenolje
Ca.1/2 ts oregano
1 fersken
1/2 avocado
2 egg
Litt fennikel
Blandet salat
Spekeskinke så mye du vil


 Legg klasen med tomater i en ildfast form, du kan godt bruke løse småtomater hvis du ikke har en hel klase. Ringle over litt god olivenolje og strø på tørket oregano. Sett formen inn i stekeovnen på ca. 200 grader og la de steke til tomatene faller sammen det tar ca. 20 minutter. Har du god tid, kan du bake tomatene på svakere varme (120 grader) og la de stå bortimot en time, da blir de aldeles nydelige.

Begynn med å legge salaten på et fat, fersken skrelles og deles i tynne båter, avocado deles i to og deles i skiver eller båter. Fennikel skjæres i tynne ringer, fennikel er friskt og veldig godt i salaten.
Kok eggene slik at de har litt bløt kjerne (smilende) og del eggene i to på langs. Alt legges utover fatet oppå salaten og legg skinkeskiver rundt kanten, tilslutt de bakte småtomatene som har fått bli litt avkjølt, men fremdeles er lune.

DRESSING:

Du kan bruke vanlig olje/eddik dressing på denne salaten, men jeg har valgt en yoghurt dressing med yoghurt naturell tilsatt god dijon sennep og litt honning, her må du smake deg frem.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar