tirsdag 30. oktober 2012

Eltefrie rundstykker


Knallgode, sprøe og superenkle er disse eltefrie rundstykkene. De kan også lages av speltmel hvis du helst liker det. Bruker du spelt så bytt ut 1 dl vann med 1 dl appelsinjuce

DU TRENGER TIL 12 - 14 RUNDSTYKKER:

25 gr gjær
6 dl lunkent vann
1 stor ts salt
1 stor ss honning
3 dl grovt sammalt hvete
2 dl grov sammalt rug
Ca. 8 dl hvetemel
Ca 1 1/2 dl solsikkekjerner (valgfritt)


Rør ut gjæren i lunkent vann i bakebollen. Tilsett alt det tørre og rør godt sammen med en sleiv. Juster litt med mere mel eller vann hvis det trengs. Deigen skal være litt løsere enn vanlig gjærdeig, men ikke for tynn heller.
Dekk med plast og la deigen heve på et lunt i ca. 1 - 1 1/2 time.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Når deigen er hevet tar du mel på bakebordet, heller deigen i melet, og strekker (med mel på hendne) i deigen slik at deigen blir et rektangel. Bruk en deigskrape eller en kniv og del opp deigen i biter, de skal være litt ujevne de blir finest da, bruk mere mel om det trengs. Legg  rundstykkene på bakepapirkledd stekeplate og sett de rett i varm stekeovn, de skal ikke etterheve.
Stekes i 10 - 15 minutter etter størrelse, taes ut når de er gyldenbrune.
Avkjøles på rist og er kjempefine å putte i frysen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar