torsdag 11. oktober 2012

Svinekoteletter med pærer, rødløk og rødbeter


Svinekoteletter er nydelig mat, men for å få gode og møre koteletter må de stekes riktig, kjøttet  må være av god kvalitet og være riktig behandlet fra slakterens side. De beste kotelettene har en fin fettrand, og den bør få være på under stekingen da får du en mye bedre smak på kjøttet og så kan du bare skjære bort fettet før kotelettene spises. Det vanligste tilbehør til koteletter er nok poteter, surkål og en eller to slags grønnsaker som er et godt tilbehør, men kanskje kan det være kjekt med en liten vri av og til så prøv denne her.

                     TIL 2 PERSONER TRENGER DU:                          

2 store eller 4 små koteletter
Salt - pepper
Olje/smør til steking

TILBEHØR: 
 
2 små rødbeter eller 1 stor
1 rødløk
1 stor pære
Citronsaft
Salt - pepper
Smør/olje til steking


 La kotelettene ligge fremme på kjøkkenbenken en halv times tid før du begynner å steke dem.
Kok rødbetene i vann tilsatt litt salt til de er nesten ferdig kokte, skyll rødbetene i kaldt vann, skrell de og del de i båter. Vask pæren og del den i ikke alt for tykke båter, rødløken deles i litt store biter.
Ha smør/olje i stekepannen og la det bli godt varmt før du begynner å steke kotelettene, dryss på litt salt og pepper og legg bare 2 koteletter i stekepannen av gangen slik at stekepannen ikke blir avkjølt da har  kotelettene lett for å bli kokt og ikke stekt og blir lett tørre og seige. Stek kotelettene 2 - 3  minutter på hver side, slå ned varmen og la kotelettene ettersteke et par minutter alt etter tykkelse.


Hold kotelettene varme. Ha smør/olje i stekepannen og legg i løk, pærer og rødbeter. Strø på litt grovmalt pepper, salt og litt presset citron. La alt få surre sammen til det blir nesten mykt, men ikke brunt. Serveres varmt sammen med kotelettene.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar