mandag 10. desember 2012

Julebiscotti


Knasende sprø og lekre, dette er virkelig julebiscotti med tørkede blåbær, tranebær og en nydelig smak av anis, en enkel oppskrift som gir  en vellykket bakst med enkle grep.
Dette er en liten porsjon, men kan gjerne dobles hvis du vil gi et glass eller boks bisccotti som presang, noe som enhver ville bli glad for.

DU TRENGER:

100 gr smør
150 gr sukker
Finrevet skall av en citron
250 gr hvetemel
1 ss vaniljesukker
2 strøkne ts bakepulver
3/4 ts stjerneanis
1/2 ts salt
2 store egg
50 gr pistasjnøtter
50 gr mandler
50 gr hasselnøtter
70 gr tørket aprikos
70 gr tørkede blåbær
50 gr tørkede tranebær
1 eggehvite til pensling

Legg et bakepapir på en stekeplate og tøm nøtter og mandler utover papiret og sett det inn i stekeovnen på 150 grader i ca. 15 minutter. Avkjøl nøttene og grovhakk dem sammen med frukten.
Rør sammen smør, sukker og citronskall til det blir mykt og porøst. Bland godt sammen mel, anis, salt og bakepulver og rør dette inn i smør/sukkerblandingen. Tilsett eggene ett av gangen og rør godt slik at deigen blir jevn og glatt. Tilslutt tilsetter du frukt og nøtter. Trill ut deigen i pølser som legges på bakepapirkledd stekebrett, trykk de litt flate og pensle med sammenpisket eggehvite. Ikke legg de for tett, de skal utvide seg litt i bredden. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek ved 170 grader i ca. 25 - 30 minutter til de er gylne på farge.. Avkjøl kakene litt, bruk en skarp kniv og skjær på skrå ca. 1 cm tykke snitter. Sett kakene inn i stekeovnen igjen, men reduser varmen til ca. 150 grader og la de stå i 12 - 15 minutter. Avkjøles på rist før de legges i tett boks eller glass.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar