fredag 21. desember 2012

Rødkål med eple og ripsgele


Rødkål hører med når julematen skal lages og serveres, det er liksom obligatorisk i hvertfall hvis det står svineribbe og/eller medisterkaker på menyen. Og det er ikke så mye som kan konkurere med en god rugbrødskive med kald ribbe og rødkål heller.
Har du først laget rådkål en gang blir liksom ikke kjøperødkål helt det samme lenger, og i og med at rødkål er enkelt og raskt å lage er det ingen grunn til å la være. I dag har jeg tilsatt litt ekstra krydder det er en smakssak, men det passer veldig godt til julematen. Lag en stor porsjon når du først er i gang, det går greit å pakke i porsjoner og fryse. Av denne porsjonen her har du nok til 4 - 5 porsjoner

DU TRENGER:

500 gr rødkål i tynne strimler
25 gr smør
1 stor ss balsamicoeddik
1 ts salt
4 ss ripsgele eller ripssaft
1 stort eple uten skall
5-6 hele allehånde knust i mortel
4-5 hele einebær knust i mortel


Start med å ha allehånde og einebær i en mortel, knus kornene godt og av dette skal du bruke
ca. 1 1/2 ts. Snitt kålen, bruk en mandolin eller en skarp kniv, prøv å få tynne strimler. Smelt smøret i en kasserolle og tilsett krydder, balsamicoeddik og ripsgele. La dette surre et par minutte før du tilsetter den finsnittede rødkålen og salt. Kok opp og la rødkålen småkoke over svak varme bortimot 30 minutter før du tilsetter eple. Jeg rasper eplet grovt, men du kan også dele eplet i tynne båter. La så rødkålen få koke til kålen er helt myk. Smak til, det kan være at du vil ha lit mere salt eller krydder i rødkålen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar