lørdag 19. januar 2013

Lefseruller med røkelaks og eple/rødbetsalat


Lefseruller som passer til det meste, på tapasbordet, som forrett eller som en kvelds/eller lunsjrett eller når du har lyst på noe ekstra godt. De er enkle å lage også disse lakserullene og ingrediensene er slikt som man vanligvis har i kjøleskapet. Jeg har brukt tortillalefser, men bruk den lefsetypen du liker best. Denne porsjonen her er nok til 5 lefser.

DU TRENGER:

10 tynne skiver røkelaks
2-3 ss finhakket rødløk
2 - 3 ss finhakket eple /m skall
2 - 3 ss finhakket rødbeter
2 ss kremost naturell
3 ss creme fraiche eller rømme
1 - 2 ss kesam
Pepper
Presset citron
Her kan du velge hvor stor andel du vil ha av rømme/lettrømme, creme fraiche og kesam, bare du har ca. 4-5 ss tilsammen.


Rør sammen 1 ss kremost, creme fraiche/rømme og kesam. Rør inn finhakket rødbeter, eple og rødløk, smak til med citronsaft og pepper.
Smør et tynt lag av resten av kremosten over HELE lefsen, legg salat på den ene halvdelen av lefsene og med to lakseskiver over. Rull fast sammen fra den siden med salat, klem litt sammen og skjær i biter på skrå.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar