lørdag 15. juni 2013

Marinerte svinekoteletter med kryddersmør og salat


Du får lønn for strevet når du marinerer, egentlig er det ikke noe strev heller, veldig raskt og greit, men du verden så nydelig resultatet blir, kjøttet blir mørere og får en nydeligsmak.
Vi stekte kotelettene på grillen denne gangen, men det går like greit å steke kotelettene på stekepannen.

FOR Å MARINER 6 KOTELETTER TRENGER DU:

Saft fra 1/2 citron
Ca. 4 ss soyasaus
1 fedd finhakket hvitløk
2 ss honning
3 ss olje
1 ss grovrevet frisk ingefær
Litt finhakket chili

Bruk en dobbel plastpose og bland marinaden direkte i plastposen, legg i kotelettene en av gangen og pass på at alle kotelettene får marinade på seg.
Legg plastposen i en bolle eller skål, sett den i kjøleskapet  og la kotelettene ligge i marinaden minst 2 timer. Den siste halvtimen kan kotelettene med marinaden stå fremme på kjøkkenbenken.
Grill eller stek kotelettene på vanlig måte.

KRYDDERSMØR:
 
Ca. 100 gr smør
1-2 ss finhakkede urter
Av urter kan du bruke det som du liker best, jeg bruker persille og gressløk når jeg lager kryddersmør til koteletter.


TIL SALATEN TRENGER DU:
 
Blandet grønn salat
6 - 8 små tomater delt i fire
Noen tykke skiver agurk delt i fire
1 tykk skive vannmelon i biter
God olje til dressing
Bland sammen alle ingrediensene til salaten og sett den i kjøleskapet til den skal serveres. 
 Ringle over en god olje ved servering


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar