onsdag 14. august 2013

Blomkålsuppe med vårløk, persille og bacon


Blomkål er virkelig en delikatesse og veldig anvendelig, lettkokt til middagen, med ostesaus,
i gratenger, blomkålmos og noe av det beste jeg vet, blomkålsuppe. I "gamle dager" brukte vi hvetemel/smørjevning til blomkålsuppen, det har jeg helt sluttet med, nå koker jeg blomkålen og moser den med stavmikser og du får en jevn og nydelig suppe som virkelig smaker blomkål - og som også kan spises av de som har glutenallergi. Som tilbehør kan du bruke grønnsaker, urter, bacon, skinke og mye annet, bare bruk fantasien.

                               DU TRENGER TIL 2 PERSONER:                                 

1 middels stort blomkål
Vann/melk til koking
1 - 2 dl kremfløte eller fløte og melk
Noen dråper presset citron
2 ss creme fraiche (kan sløyfes)
Salt - pepper

GARNITYR:
 
2 vårløk i tynne ringer
2 ss finklippet persille
4 skiver sprøstekt bacon
Krutonger (kan sløyfes)


 Del blomkålen i små buketter, bruk stilken også. Kok blomkålen i en blanding av melk og vann, så mye at det står jevnt med blomkålen i kasserollen, kok til alt er mykt. Slå av en del av blomkålkraften, men ta vare på den i tilfelle du får bruk for litt av den. Bruk en stavmikser og mos blomkålen til alt er blitt en tykk suppe, sett kaserollen over middels varme og spe med matfløte til du får rett konsistens på suppen. Synes du den fremdeles er for tykk, bruker du litt av den kraften du har tatt vare på. Tilsett creme fraiche, smak til med salt, pepper og presset citron.


La suppen få et oppkok, øs den rykende varm opp i tallerkener og legg i garnityr. Krutonger smaker også veldig godt i blomkålsuppe. Jeg laget krutonger selv her om dagen de ble farlig gode, det er slik at vi bare mååååå smake på de av og til. Oppskriften kommer på bloggen en av dagene.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar