fredag 13. september 2013

Shepherds pie med spansk vri


En veldig vanlig engelsk rett som servers på de fleste puber i England, og de fleste som har vært i London eller andre steder i landet har sikkert spist Shepherds pie. Retten er veldig enkel å lage, men skal egentlig lages av lammedeig, jeg hadde ikke lammedeig i dag så det ble sheperds pie med vanlig kjøttdeig. Så har jeg tatt meg den friheten å tilsette litt spansk chorizopølse og retten fikk en rundere smak
                       
     TIL 4 PERSONER TRENGER DU:   
                                   
Ca. 650 gr poteter
Melk
Stor ss smør
Salt - pepper

 KJØTTSTUING:

                                              500 gr kjøttdeig                                             
1 finhakket løk
Ca. 180 gr sellerirot i små biter
2-3 gulrøtter i små biter
1 fedd finhakket hvitløk
1 vårløk i ringer
2-3 ss tomatpure
1 boks finhakkede hermetiske
tomater (400 gr)
Ca. 1 1/2 dl vann
Ca. 80 gr chorizo
1 ts. tomatpure/chilipasta (kan sløyfes)
1 laurbærblad
1 ts timian
1 ts merian


 Skrell potetene og del de i biter som kokes møre i vann uten salt. Damp potetene tørre når de er kokt, mos de og tilsett smør, salt og pepper, spe med melk slik at det blir en passe tykk potetmos.
Stek kjøttdeigen i litt smør/olje og la chorizopølse i små biter få steke med til slutt og sett det til side. La løken få surre i litt olje til den begynner å bli myk, så tilsetter du de andre grønnsakene og lar de få surre med et par minutter. Tilsett tomatpureen og rør rundt, tilsett vannet, og ha alt over i en kasserolle. Tøm i de hermetiske tomatene og tilsett krydder, la det hele få koke opp og koke over svak varme i 10 - 15 minutter.
Hell kjøttstuingen over i en ildfast form og dekk med potetmosen.
Stek ved 225 grader i ca. 20 - 25 minutter til potetmosen begynner å få farge.
Serveres med en god salat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar