torsdag 28. november 2013

Cassoulet med bacon og smakfulle pølser


Dette er en variant av den herlige franske gryteretten som er en av de beste matretter jeg får når vi besøker Frankrike. Den kan varieres i det uendelige, og i dag har jeg laget cossoulet på kraftige, kjøttrike og litt grove pølser med navnet Ulrik og sammen med bacon gav den en rik og kraftig smak på maten. Bruker du tørre bønner må du huske å legge de i vann kvelden før.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 100 - 150 gr bacon i biter
5 Ulrik pølser eller en annen kraftig pølse
6-8 sjalottløk i båter
Ca. 1 l sopp i skiver
2 fedd finhakket hvitløk
3 gulrøtter i skiver
4-5 skiver sellerirot i terninger/strimler
2 stk. persillerot i skiver
1 boks hermetiske tomater
Ca. 1-2 dl kraft eller terning/vann
Ca. 400 gr hvite bønner, tørre eller hermetiske på glass
Ca . 3-4 dl rødvin (eplemost kan brukes)
1 - 2 ts timian
1 laurbærblad
Salt - pepper
Olje/smør

Det første du må gjøre er å sette på de hvite bønnene til koking hvis du har valgt å bruke tørre bønner.
Del soppen og stek den lett og sett den til side. Ha litt olje på stekepannen og la sjalottløken få surre til den blir blank, tilsett resten av grønnsakene og la det hele få surre over middels varme et par minutter. Tøm på rødvinen, og la den koke inn (reduseres) til nesten det halve før du heller vin og grønnsaker i gryten som du skal tilberede retten i. Kok opp og hell i de hermetiske tomatene og kraft. Legg i laurbærblad og tilsett bacon i terninger og den lettstekte soppen. Kok til grønnsakene er nesten møre før du legger i pølsene i store biter og de ferdigkokte bønnene. Smak til med salt, pepper og timian. Kok opp og la det hele få koke seg sammen noen minutter. Serveres med godt brød.


1 kommentar:

  1. Ser godt ut, skal prøves ut under årets jakttur!

    SvarSlett