torsdag 12. desember 2013

Fullkornpenne med kylling a´la Italia


Vi får ta oss tid til å lage noen gode middager også i førjuls travelheten, ikke bare fokusere på julebakst, julegodter og gaver. Og egentlig tar det ikke så lang tid å lage et godt måltid, denne retten her tar det ikke mange minuttene å tilberede, faktisk raskere enn en ferdigpizza.

TIL 2 PERSONER TRENGER DU:

2 kyllingfileter
Litt god olje
150 - 200 gr fullkornpenne
1 liten purreløk i tynne ringer
6-8 soltørkede tomater i olje
1 ts soyasaus
1 fedd finhakket hvitløk
2 - 2/1/2 dl lett matfløte
Salt - pepper
Revet parmesan


Kok penne etter anvisningen på pakken. Del kyllingfiletene opp i strimler, strø på salt og pepper og stek de lett brune i litt olje. Tilsett finhakket hvitløk og nesten hele purreløken, spar ca. 5 cm av den grønne delen. La dette få surre i stekepannen et par minutter før du tilsetter soyasaus, soltørkede tomater og det meste av matfløten. Kok over svak varme til fløten har kokt litt inn. Tilsett penne når den er ferdigkokt og resten av fløten, så er det bare å gi det hele et oppkok til slutt. Skjær resten av purreløken i tynne ringer og strø den over retten sammen med raspet parmesan ved servering.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar