mandag 3. mars 2014

Lettsaltet torsk med rødbeter og baconmiks


Fisk bør vi spise flere ganger i uken og helst fisk av den fete typen, men torsk er den beste fisken jeg vet, så  det blir ofte torsk hos oss, og da gjelder det å variere litt slik at det ikke blir det samme hver gang. I dag har jeg tørrsaltet fisken og latt den ligge i ca. 4 timer med saltet på, tørket godt av alt overflødig salt og bakt den i ovnen. Å bake fisken i stekeovnen er en veldig lettvint måte å tilberede fisk på, ingen stekeos, ingen kasserolle med fiskekraft som gir lukt og fisken blir aldeles nydelig.
Ved siden av bacon og rødbeter har jeg høvlet tynne skiver av gulrøtter og squash med en ostehøvel og lagt de i iskaldt vann slik at de krøller seg.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 stk torskeloin
Ca .1 liten ss salt
Litt olje
Zest av 1/2 sitron

Legg fiskestykkene i et fat eller på en tallerken og strø på saltet, la det stå i kjøleskapet til du skal tilberede fisken. Pass på at den ikke ligger for lenge, da kan den bli for salt. Ha litt god olje i et lite ildfast fat, tørk overflødig salt av fiskestykkene og legg fisken i det ildfaste fatet. Rasp over sitron og bak i stekeovnen på ca. 200 grader i ca. 10  - 12 minutter.


TILBEHØR:

Ca. 100 gr bacon i biter
1 stor eller 2 små rødbeter
2 gulrøtter
1/2 squash

 Kok rødbetene møre, det kan du gjøre på forhånd eller dagen før. Skyll de kokte rødbetene i kaldt vann og gni av skallet, bruk engangshansker så får du ikke røde hender.
Rødbetene kuttes i små biter. Stek bacon og legg i rødbetbitene når baconet er stekt.
Squash og gulrøtter høvles i tynne skiver som legges i en skål med iskaldt vann slik at de krøller seg.
Du kan gjerne servere kokte poteter til fisken.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar