onsdag 26. mars 2014

Makrell med confittomater og avocado



Hva er vel bedre enn et nydelig smørbrød som attpå til er full av de helt rette ingrediensene som det er så viktig at vi spise mere av. Lager du dette til frokost eller lunsj lager du noe av det sunneste måltid du kan spise. Her er fet fisk, tomater, og avocado blandet sammen til en riktig så smakfull blanding på godt grovt brød.


                                DU TRENGER TIL 2 STORE SMØRBRØD:

2 skiver godt grovt brød
1/2 filet varmrøkt makrell
10 - 12 små tomater (gjerne flere)
1/2 finhakket rødløk
1 finsnittet vårløk
2 ts kapers (kan sløyfes)
2 ss finklippet gressløk
1 avocado
Olivenolje
Salt - pepper
Ruccolasalat eller en annen salat


Del tomatene i to og legg de i en ildfast form, ringle over god olje, dryss over litt salt og pepper. Sett formen i stekeovnen på ca. 200 grader og la tomatene stå til de begynner å falle sammen. Ta de ut av stekeovnen og la de avkjøle.


Hakk rødløken og klipp gressløken fint, bland sammen med finkuttet vårløk og de avkjølte tomatene. Rør sammen og tilsett kapers.


Du kan gjerne la brødskivene få en liten tur i brødristeren, men det er ikke nødvendig. Legg rikelig med salat på skivene og legg på noen biter makrell sammen med skiver av avocado. Legg over rikelig med tomat/løkrøre, og topp med flere makrellbiter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar