mandag 21. juli 2014

Laks og sommerkål i wok


En lett og smaksrik sommermiddag som tilberedes på et "blunk".  Laks er en anvendelig råvare som kan tilberedes på utallige måter og er utrolig god i en wok sammen med masse grønnsaker. En wok får gjerne barna til å spise grønnsaker også.


DU TRENGER TIL FIRE PERSONER:

Ca. 600 gr laksefilet (uten skinn og bein)
Litt salt og pepper
2 gulrøtter i strimler eller tynne skiver
2 rødløk i grove biter
2-3 vårløk i tynne ringer
1-2 persillerot i tynne skiver
1/2 sommerkålhode  (eller et helt hvis det er lite) strimlet helt tynt
2 finhakkede hvitløksbåter
1 pose sukkererter 
1 finstrimlet hjertesalat (kan sløyfes)
4-6 redikker i tynne skiver
Persille
Ca. 2 dl grønnsaksbuljong
1 dl teriyakisaus
1/2 dl soyasaus
Rapsolje 


Del laksen i biter, dryss på litt salt og pepper og stek laksen raskt til den blir lett brun på alle sider i litt olje, og legg den tilsides.  Varm litt rapsolje i en stekepanne eller en wokpanne og ha i de finkuttede grønnsakene utenom redikker og stek noen minutter mens du rører hele tiden. 
Tilsett soyasaus, og grønnaksbuljong, bruker du terning og vann, så rør ut terningen i varmt vann før du heller de over grønnakene. La det hele få koke i 3-5 minutter, legg i laksen og hell over teriyakisaus. La alt bli gjennomvarmt, og pynt med persille og redikkskiver. 
Vil du ha tilbehør så smaker det godt med ris eller pasta.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar