mandag 25. august 2014

Pitabrød med grovt mel


Når du baker pitabrød selv kan du bytte ut noe av hvetemelet med grovt mel. Hjemmebakte pitabrød smaker  uten tvil mye bedre og er saftigere og mykere enn de som selges i butikkene , og så er det utrolig enkelt å bake, det er en bakst du ikke kan mislykkes med. Hjemmebakte pitabrød er fine å putte i fryseren.


DU TRENGER TIL 12 PITABRØD:

8 dl hvetemel
2 dl sammalt grovt eller fint
30 gr gjær
4 ss olje
2 ts salt
2 ts sukker
4 dl lunkent vann


Rør ut gjæren i litt av det lunkne vannet. Bland alt det tørre i bakebollen, tilsett olje og spe med det lunkne vannet mens maskinen går for sakte fart. Spe først med det vannet du har rørt ut gjæren i og så med resten. Arbeid deigen i ca. 5 minutter, lager du deigen uten maskin må du arbeide deigen i ca. 10 minutter. Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve i bortimot en time. Ta deigen ned på bakebordet, kna den lett og del den i 12 like store deler som du ruller til boller. Bruk et kjevle og kjevle ut til runde kaker så stor som pitabrødet skal være. Har du ikke kjevle kan du klappe de utover med hendene. Legg kakene på bakepapirkledd stekebrett etter hvert som du har kjevlet de ut. La kakene etterheve i ca. 40 minutter, de hever ikke så mye. Stekes ved 220 grader i ca. 8 - 10 minutter til de så vidt begynner å bli litt gyldne og bobler litt opp. Avkjøles på rist.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar