lørdag 22. november 2014

Sjokolade og cornflakeskonfekt



Dette er riktig en knasende sprø konfektbit for de som elsker søtsaker. Bruker du glutenfri cornflakes er dette også en glutenfri godbit.


DU TRENGER:

1 boks peanøttsmør (ca. 350 gr)
1 dl sukker
2 dl lys sirup
10 dl cornflakes
1 dl kokosmasse
200 gr melkesjokolade
100 gr mørk kokesjokolade


Kle en liten form ca. 30x30 cm med bakepapir. Ha sirup, sukker og peanøttsmør i en kasserolle med slipp bunn og kok opp over middels varme mens du rører hele tiden, det er best å røre med en slikkepott. Ta kasserollen av varmen og tilsett kokosmasse og cornflakes som du knuser lett.
Fordel røren jevnt i formen. Smelt begge sjokoladene hver for seg i vannbad. Hell melkesjokoladen over kaken i formen og glatt den jevnt utover med en slikkepott,  så ringler du over den mørke sjokoladen og bruk en gaffel eller slikkepotten og lag mønster.
Sett formen i kjøleskapet slik at det blir helt kaldt før du skjærer passende konfektbiter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar