onsdag 5. november 2014

Spaghetti Bolognese med fullkornspaghetti


En gammel traver, men fremdeles populær. En rett som kan lages på utallige måter og de fleste har nok sin variasjon av Spaghetti Bolognese - her er min versjon - eller skal vi si dagens versjon.


DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:

1 stor hakket løk
Ca. 1/2 purreløk i tynne ringer
1-2 gulrøtter, grovraspet
2 fedd finhakket hvitløk
Ca. 100 - 130 gr bacon
400-500 gr karbonadedeig
2 ss tomatpure´
1-2 dl rødvin
1 boks hermetiske tomater (400 gr)
1-2 ts oregano
Salt - pepper
Litt chilipulver ( må smakes til, kan sløyfes)
1 klype sukker
Litt smør/olje

Parmesan
Rikelig hakket persille
Fullkornspaghetti


Begynn med å steke bacon pent brunt og legg det til side. Ha litt god olje på stekepannen  og la løk, hvitløk, purreringer og raspet gulrot få surre til alt er mykt og blankt. tilsett tomatpure´og la den få surre med et par minutter. Hell innholdet fra stekepannen i en gryte og bruk en liten skvett vann til å koke ut stekepannen med og hell det også i gryten, det gjeldet å få med all den gode smaken.
Stek kardonadedeigen på vanlig måte og ha den i gryten. Tilsett vin, hermetiske tomater og kok opp mens du  tilsetter bacon og smaker til med krydder. La det hele få stå og surre over svak varme mens du koker spaghetti etter anvisningen på pakken. Bland inn finhakket persille rett før servering og dryss over finrevet parmesan.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar