mandag 22. desember 2014

Karrisild med eple


Dette er julegaven til å spise opp, så kjenner du en sildeelsker kan du ikke gi en bedre julegave. Sild har en naturlig plass på frokost og lunsjbordet i julen her hos oss, og det er vanlig med 4-5 sildeslag. Karrisild er mild og god på smak og får en fin friskhet med eple og vårløk. Jeg har brukt kryddersild, men spekesild kan brukes.


DU TRENGER:

4 kryddersildfileter
1 dl rømme (Lettrømme er greit)
2 ss majones
1 ss karri
1 rødt eple i tynne skiver
3 vårløk i tynne ringer
Pepper


Legg sildefiletene i melk eller vann 3-4 timer. Tørk av filetene og del de i fine skrå biter. Rør sammen rømme og majones, tilsett karri og litt pepper.  Ha sildebitene i karrisausen sammen med vårløk og epleskiver og vend om slik at alt blander seg. Ha karrisilden over på et glass eller krukke og sett i kjøleskapet minst til neste dag før den nytes.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar