onsdag 18. februar 2015

Kylling i form


Dette er veldig enkel mat å lage,  men en riktig velsmakende rett med få ingredienser, der alle ingrediensene puttes i en form, formen puttes i ovnen og vips så er maten servert. Jeg har denne gangen brukt kyllingfilet, men hel kylling i biter eller bare kyllinglår går like greit, og gjør faktisk kyllingformen mere saftig. Har du andre grønnsaker som du heller vil bruke så går det også greit.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

3 - 4 kyllingfileter eller en hel kylling delt i biter, eller tilsvarende med kyllinglår
2 rødløk i båter
2 fedd finhakket hvitløk
3 - 4 gulrøtter i biter
1/2 blomkålhode i små buketter
10-12 småtomater
2 dl grønnsaksbuljong
Litt smør/olje
Skall av 1/2 sitron
1- 2 ts tørket basilikum
Litt pepper


Bruker du kyllingfilet så del de i passende biter og stek de raskt i litt smør/olje, de trenger ikke være gjennomstekt. Legg kyllingen i en ildfast form. Skrell og del opp alle grønnsakene. Legg gulrøtter, hvitløk og løk i formen sammen med kyllingen, strø på krydder og sett formen i ovnen på 200 grader, etter 15 minutter legger du inn blomkål og småtomater og heller over buljongen. Vend rundt på  alle ingrediensene slik at alt blir blandet med krydder og buljong. Bak i ca 15 minutter til, kjenn med en gaffel el. om alt er ferdig, så er det bare å servere. Bulgur, ris eller en salat, smaker godt til denne kyllingretten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar