fredag 6. mars 2015

Pizza med spinat og marinert svinekjøtt


Pizza er en populær "fredagsmat", det er ikke så rart for pizza smaker godt. Det blir en del pizza-varianter gjennom året, mange varianter er inspirert av hva kjøleskapet inneholder. I dag ble det spinat og svinekjøtt sammen med noen andre ingredienser. En god pizzasaus er liksom grunnlaget til en god pizza, den lager du selvfølgelig veldig enkelt selv, oppskriften på en god pizzasaus/tomatsaus finner du her
En tomatsaus til pizza kan du også lage veldig raskt uten koking og da trenger du:

TOMATSAUS UTEN KOKING:

1 boks hakkede hermetiske tomater (Ca.400 gr)
1/2 finhakket løk
1-2 fedd finhakket hvitløk
1/2 ts malt paprika
1 ts tørket basilikum
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Bruk en stavmikser og kjør alt til en glatt saus.


PIZZABUNN:

300 gr hvetemel eller pizzamel
Ca. 2 1/2 dl lunkent vann
15 - 20 gr gjær
1/2 ts salt
2 ss olivenolje

Rør gjæren ut i vannet og tilsett salt, olje og arbeid inn melet. Det gjør ingen ting om deigen virker litt klissen, da bruker du bare mere mel når den skal kjevles ut, og det er mye lettere å kjevle. Dekk deigen med plast og sett den til heving på et lunt sted til den er hevet til dobbelt størrelse. Da det er lite gjær i denne deigen, vil den bruke noe lengre hevetid, beregn minst 2 timer. Kjevle ut pizzabunnen og legg den på et bakepapir på stekebrettet.

TOPPING:

Tomatsaus
Ca. 200 gr spinat
1 ss balsamicoeddik
Klype salt
Klype revet muskat
Ca. 300 - 400 gr svinekjøtt i strimler (Ytrefilet eller indrefilet av svin)
Ca. 1 liter sopp
Pizzakrydder (oppskrift på hjemmelaget pizzakrydder finner du her )
Ost til topping
Smør/olje til steking av spinat, sopp og kjøtt

MARINADE:

2 ss olivenolje
1 ss soya saus
1 - 2 ts honning
1 fedd finhakket hvitløk
1/2 ts finrevet ingefær


Del kjøttet opp i passende biter/strimler. Bland alle ingrediensene til marinaden i en plastpose eller bruk en skål. Bland kjøttet godt i marinaden og bland så godt at det kommer marinade på alle kjøttbitene. Kjøttet kan ligge i marinaden fremme på kjøkkenbenken et par timer, eller 4-5 timers tid i kjøleskapet.
Ha olje/smør på stekepannen, la det bli varmt og tilsett spinaten. Er det grove stilker på spinaten, så riv de av. Surr spinaten til den faller sammen, hell over balsamicoeddik, og dryss over salt og muskat. Rør rundt og sett til sides. Ha mere smør/olje på stekepannen, ta kjøttet ut av marinaden og la det få steke til det begynner å få farge. Det trenger ikke være gjennomstekt, det skal jo steke på pizzaen også. Del opp soppen i biter/skiver og stek den raskt.
Smør tomatsaus utover pizzabunnen, legg på spinaten, sopp, kjøtt, pizzakrydder og topp med en god ost. Stek pizzaen ved 230 grader i ca. 15 minutter. Serveres med salat og gjerne en dressing som du lager av like deler gresk yoghurt og lett creme fraiche, smakt til med litt honning og sennep.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar