mandag 13. april 2015

Stekt ris a`la Singapore


Dette er ikke en rett som er så veldig avansert, men en fantastisk grei rett å lage  hvis du har rester av ris, eller av skinke. Jeg har brukt smårettskinke som passet ypperlig til denne retten. Dette er en liten rett som er rask å lage, som smaker godt og passer til lunsj, middag eller til kvelds. Bruk kald ris, da blir den ikke grøtete.


DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:

Ca. 300 gr skinke 
1 -2 fedd finhakket hvitløk
Ca. 3 ss rapsolje
Ca. 5 dl kokt langkornet kald ris
3 gulrøtter i små biter
2-3 vårløk i tynne ringer
200 - 250 gr frosne grønne erter
2 egg
Ca. 3 ss asiatisk fiskesaus
Pepper
1/2 finhakket chili (kan sløyfes)


Ha olje i en wook eller bruk en stekepanne med høye kanter. Ha i den hakkede hvitløken når oljen er varm og så gulrotbitene, la dette surre et par minutter så tilsetter du vårløk og chili, skinkebiter og den kokte risen. Rør hele tiden mens det steker og det skal steke til risen begynner å få litt farge. Tilsett de frosne ertene og fiskesaus mens du rører hele tiden. Lag en grop midt i risblandingen og hell i litt olje og de to eggene og rør rundt slik at eggene blir godt blandet, smak til med pepper.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar