lørdag 30. mai 2015

Himmelsk "mislykket" sjokoladekake (Glutenfri)


Det så ut til å bli en høy flott kake så lenge den stod i stekeovnen, men - så snart jeg tok den ut, og satte formen på en rist for avkjøling begynte den å synke og synke, til slutt ble det en flat begredelig kake. Stor var min overraskelse da jeg skulle smake på dette begredelige bakerverket og oppdaget at kaken er som konfekt, rett og slett "himmelsk" god. Dette blir ikke siste gang jeg baker denne kaken, den forsvant fort da den ble servert. Kaken skal serveres avkjølt, så den kan med fordel bakes dagen i forveien, smaker nydelig med iskrem eller en klatt pisket krem.


          TIL DENNE "MISLYKKEDE" KAKEN TRENGER DU:

150 gr smør
100 gr melkesjokolade
3 egg
3 dl sukker
1 klype salt
1 ts vaniljesukker
1/2 dl bakekakao
1/2 dl potetmel


Smelt smøret over svak varme, ta kjelen av platen og smelt sjokoladen i det varme smøret. Ha egg, sukker, salt og vaniljesukker i en piskebolle og pisk til du har fått en fin eggedosis. Bland inn sjokolde/smørblandingen og sikt i kakao/potetmel. Vend dette forsiktig inn i røren. Kle en rund form på ca. 24 cm i diameter med bakepapir og hell i røren. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 170 grader i ca. 35 minutter. Nå er kaken litt rå i midten og det er derfor den faller sammen og blir så nydelig. Ta ut kaken, sett den på en rist til avkjøling og la den stå til neste dag før den spises.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar