torsdag 30. juli 2015

Kjøttboller i form med urter og tomatsaus


El liten vri på kjøttboller i tomatsaus, en god og enkel hverdagsmat. Som tilbehør er det nærliggende å nevne spaghetti, men det smaker også godt med bulgur eller byggryn. Lag en stor porsjon når du først lager kjøttboller, det er mat som kan varieres i det uendelige, og er veldig greit å ha i fryseren.
Jeg bruker en blanding av karbonadedeig og kjøttdeig når jeg lager kjøttboller, det synes jeg er best, men det blir gode kjøttboller om du bruker kun kjøttdeig. Har du  ikke alle urtene jeg har brukt, så bruk de urtene du har eller bruk litt tørkede urter.

DU TRENGER TIL KJØTTBOLLER:

200 gr kjøttdeig
200 gr karbonadedeig
2 skiver loff uten skorpe
1 dl melk
Salt pepper
1 egg
2 toppet ss finhakket løk
1/2 ss finhakket frisk timian
1 ss finhakket frisk persille
1 ss finhakket frisk gressløk
1 ss finhakket frisk oregano
2 fedd finhakket hvitløk
Smør/olje til steking


Legg de skorpefrie loffskivene i bløt i melken, og la det ligge og bløtes i ca. 30 minutter.
Rør sammen alle ingrediensene til kjøttbollene, bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Lag små kjøttboller som du legger på et skjærebrett som du først fukter litt med vann slik at kjøttbollene ikke setter seg fast. Det er lurt å lage alle kjøttbollene før du begynner å steke. Ha smør/olje på stekepannen og stek kjøttbollene pent brune mens du ruller de rundt slik at de beholder den runde formen mest mulig. Stek kjøttbollene i flere omganger og ikke bruk for sterk varme.

 
TOMATSAUS:
 
1 finhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
1 boks hermetiske tomater (400 gr)
1 liten ts paprikapulver
2-3 ss finklippet urter (bruk det du har)
1-2 ts honning
Litt presset sitron
Salt og pepper
Olje til å surre løk og hvitløk i

Ca. 1 1/2 dl revet ost til topping

Ha den finhakkede løken og hvitløken i olje på stekepannen og la det surre til løken er blank og myk. Tilsett den hermetiske tomaten, krydder, honning og urter og smak til med salt, pepper og sitronsaft. La sausen småputre i 15 - 20 minutter.
Legg kjøttbollene i en ildfast form og hell over tomatsausen. Dryss over revet hvit ost. og sett formen i stekeovnen på 200 grader i ca 10 - 12 minutter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar