tirsdag 28. juli 2015

Kyllinggryte med chorizo og blomkål


En enkel og god hverdagsrett som du lager i en fei, men alikevel riktig så velsmakende. Selvfølgelig kan du gjøre denne enkle retten mere spennende med chili eller andre litt spacy krydder hvis du vil, det er bare å bruke fantasien. Jeg har brukt blomkål, men broccoli er like godt i denne gryten, og har du ikke chorizo så bruk noen skiver spekepølse. I stedet for hvitvin kan du bruke eplemost.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

2 kyllingfileter i biter
1 fedd finhakket hvitløk
Ca. 50 - 80 gr chorizo i biter
Ca. 1 dl hvitvin 
2 dl vann/stekesky
Litt kalvefond eller buljongterning
1 - 2 ts maizenna utrørt i litt vann 
1-2 dl kremfløte
1 ts basilikum
2 ts dijon sennep
1-2 ts sitronsaft
Stor bukett blomkål delt i små buketter
Ca. 1 1/2 dl frosne grønne erter 
Salt - pepper
Smør/olje til steking


Begynn med å steke kyllinbitene i litt smør/olje sammen med den finhakkede hvitløksbåten.. Når kyllingen er nesten ferdig tilsetter du chorizo pølsen og lar den få surre med et par minutter. Ha kjøtt og pølse over i en gryte, kok ut stekepannen med vann og hell det i gryten. Tilsett vin og kok opp. Så putter du i sennep, krydder, kremfløte, vann, kalvefond/buljong og lar gryten få småkoke på svak varme i 8-10 minutter. Rør ut maizenna i litt vann og rør det i kyllinggryten mens den koker. Kok blomkålen et par minutter for seg selv i en kasserolle, hell av vannet og putt den i gryten når gryten er nesten ferdigkokt, og ha i de frosne ertene helt til slutt. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Tilsett mere kremfløte hvis gryten virker for tykk. Kokt ris smaker godt til denne gryten, men pasta passer også godt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar