mandag 20. juli 2015

Pommes frites på en sunnere måte


Pommes frites kan lages på en sunnere måte enn den vanlige som er kokt i olje, med denne fremgangsmåten her kan du innimellom spise pommes frites med god samvittighet, og det er ingen innviklet eller omfangsrik fremgangsmåte, nei da, såre enkelt. Potetbitene blir helt sprø og smaker skikkelig godt.


DU TRENGER TIL 4 PORSJONER:

8 - 10 poteter etter så store de er
Ca. 1 - 2 ss olivenolje eller rapsolje + 2 - 3 ss olje
Havsalt eller Maldonsalt

Sett stekeovnen på 100 grader. Skrell potetene og del i fine passe store båter. Har du nypoteter holder det at du skrubber potetene godt.
Legg bakepapir på en stekeplate, hell på 1 ss olje og legg på potetene. Vend de rundt slik at det blir olje på alle båtene. Sett platen inn i stekeovnenog la det stå i ca. 50 minutter.
Ta ut stekebrettet med potetene, øk varmen på stekeovnen til 200 grader. Drypp mere olje over potetene og strø på salt. Hvor mye salt du vil bruke bestemmer du selv, og det samme med oljemengde. Sett stekeplaten inn i stekeovnen igjen og stek i 15 - 20 minutter til, alt etter hvor sprøe du vil ha potetbåtene. Legg de ferdige pommes frites over på et fat dekket med kjøkkenpapir når de er ferdig slik at noe av oljen blir sugd opp.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar