tirsdag 11. august 2015

Muffins med kulturmelk, banan og blåbær



Er du glad i muffins, så kan jeg anbefale disse her, saftige og gode på smak med forholdsvis lite sukker og sunne ingredienser som banan, havregryn, olivenolje og kulturmelk. Har du store muffinsformer blir det ca. 12 muffins av denne oppskriften, men bruker du et muffinsbrett eller helt vanlige muffinsformer, blir det 14 -16 muffins. Les godt gjennom oppskriften og finn frem alle ingrediensene som du skal bruke til bakingen før du begynner.


 DU TRENGER TIL 12 -16 MUFFINS:

300 gr hvetemel 
1 1/2 ts natron
100 gr sukker
125 gr havregryn (lettkokte)
2 modne bananer
2 1/2 dl kulturmelk
2 egg
5 ss olivenolje
150 gr blåbær


Mos bananene i en bakebolle og tilsett egg, olje og melk. Bland alt det tørre untatt blåbærene i en annen bolle og rør det tørre med en tresleiv i banan egg blandingen. Rør minst mulig og vend forsiktig inn blåbærene til slutt. Bruker du frosne blåbær skal de ikke tine først. Fordel deigen i muffinsformer og stek ved 180 grader i ca. 18 minutter.


Du kan bruke andre bær enn blåbær, bjørnebær, rips eller bringebær smaker også veldig godt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar