lørdag 10. oktober 2015

Lys sjokolademousse med ingefærkrem


En nydelig dessert som smaker som fløyel på tungen og med en klatt pikant ingefærkrem. Er du ikke så glad i ingefær, kan du servere sjokolademoussen med friske bær eller bare en kremklatt.


DU TRENGER TIL 4 PORSJONER:

200 gr melkesjokolade
4 egg
25 gr melis
Liten klype salt

TOPPING:
1 dl kremfløte
Liten klype sukker (kan sløyfes)
Ca. 2 cm frisk ingefær
Grovhakkede hasselnøtter


Brekk opp sjokoladen og smelt litt mer enn halvparten over vannbad. Når sjokoladen er smeltet, tar du den av varmen og rører inn resten av sjokoladen. Pisk eggehvitene helt stive og pisk eggeplommer, melis og salt til det blir lyst og skummende. Rør den smeltede sjokoladen inn i eggeplommene og vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene. Hell sjokolademoussen i 4 glass som settes i kjøleskapet til de stivner, ca. 4 timer eller mere. Pisk kremfløten og tilsett finrevet ingefær. Legg en klatt ingefærkrem på sjokolademoussen og pynt med grovhakkede nøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar