tirsdag 3. november 2015

Egg og grønnsaksform med sprø topp


En middag uten kjøtt eller fisk, nydelig på smak, knasende sprø topp, og masse vitaminer. Dette er også restemat på sitt beste, bruk opp alle rester du har i grønnsaksskuffen og bruk gjerne gammelt brød til toppingen. 


TIL TO PERSONER TRENGER DU:

300 - 350 gr grønnsaker, gulrøtter, purre, selleri, stilkselleri, grønnkål, spinat, brokkoli ol.
4 egg
1 dl melk
2 ss Maizenna
Salt  - pepper
2 ts oregano
2 skiver grovt brød (helst et par dager gammelt)
2 ss revet parmesan


Selleri, brokkoli, gulrøtter og lignende grønnsaker rives grovt på et rivjern. Grønnkål og spinat kuttes grovt, stilkselleri og purre kuttes tynt opp. Pisk sammen egg, melk, maizenna, salt, pepper og oregano. Bland alle grønnsakene i eggeblandingen og vend godt rundt. Hell blandingen i en ildfast form. Smuldre grovbrødskivene og bland sammen med parmesanosten. Dryss brødblandingen over grønnsakene i formen. Sett formen i stekeovnen ved 180 grader og stek i ca. 25 - 30 grader.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar