mandag 9. november 2015

Kjøttboller i tomatsaus med spaghetti


Kjøttbollene jeg har laget i dag er mildere enn de jeg vanligvis lager, men de kan gjøres riskig så "spicy" ved å tilsette mere krydder hvis du liker det bedre.

TIL 3-4 PORSJONER TRENGER DU:

400 gr kjøttdeig
2-3 ss strøkavring
1 egg
1 fedd finhakket hvitløk
1 ts oregano
1/2 - 1 ts sambal olek (kan sløyfes)
1/2 ts paprikapulver
1/ 2 ts malt ingefær
Ca. 1 dl melk eller vann
Salt - pepper
Smør/olje til steking

Bland alle ingrediensene til kjøttbollene og rør godt sammen. Ha smør/olje på stekepannen og stek en liten prøvebolle, kjenn om det er passe salt, eller om du vil ha kjøttbollene mere spicy. Stek ferdig alle kjøttbollene i smør/olje og legg de tilsides mens du lager tomatsausen.


TOMATSAUS:
 
1/2 finhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
1 dl vann
1 boks hermetiske tomater (Ca. 400 gr)
1 ts oregano
1 ts basilikum
6-8 soltørkede tomater i strimler
1-2 ts honning
Salt - pepper
Olje (jeg bruker alltid god olivenolje til tomatsaus)

Surr løk og hvitløk i olje til løken blir blank og myk, bruk svak til middels varme, løken skal ikke bli brun. Dryss over krydder og de soltørkede tomatene, la krydder og tomater få surre med en liten stund. Hell over de hermetiske tomatene, kok opp og kjør sausen glatt med en stavmikser. Tilsett vann slik at sausen får riktig konsistens, smak til med honning, salt og pepper. Legg i kjøttbollene og la de få småputre et par minutter.
Kok spaghettien etter anvisningen på pakken, og alt serveres rykende varmt. Da er det bare for Lady og Landstrykeren å sette seg til bords.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar